Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / 7 savjeta kako prestati brinuti o stvarima koje ne možete kontrolirati

7 savjeta kako prestati brinuti o stvarima koje ne možete kontrolirati

Bi li rekli da većina vašeg stresa dolazi izravno od načina na koji razmišljate i reagirate?

1. Ne možete kontrolirati sve što vam se događa, ali možete kontrolirati način na koji reagirate. A u vašoj reakciji je vaša najveća moć. Da, većina vašeg stresa dolazi izravno od načina na koji razmišljate i reagirate, a ne od načina života. Prilagodite svoj stav i sav dodatni stres će nestati.

2. Nemojte se brinuti o tome hoće li biti problema, prenosi atma.hr. Bit će ih dosta, a vi ćete proći kroz svaki od njih.

3. Ako se previše brinete o onome što će biti i razmišljate o onome što je moglo biti, ignorirat ćete i potpuno propustiti ono što jest. Shvatite da je briga zloupotreba vaše nevjerojatne kreativne energije. Umjesto da zamišljate najgore, zamislite najbolje i kako možete doći do toga.

4. Danas je izbor. Danas odaberite milost umjesto nestrpljivosti, ljepotu umjesto negativnosti i prisutnost umjesto panike.

5. Ne postoji apsolutno ništa vezano za vašu sadašnju situaciju – čak ni aspekti koje ne možete kontrolirati – što vas sprječava da napredujete korak po korak.

6. Živi ste i dišete pa se tako i ponašajte. Pustite sve što nije kako treba i iskoristite ono što je ispravno. Učinite da se stvari dogode, a zatim pustite da se događaju. Naučite, prihvatite, istražite, stvarajte i doživite, svaki pojedini dan, jedan mali korak u isto vrijeme.

7. Budite svjesni. Duboko dišite. Stvari u konačnici postaju najbolje za ljude koji izvuku najbolje iz načina na koji se stvari dogode.

novo.hr

foto: pixabay