Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Američka turneja hrvatske nogometne reprezentacije izravno na HRT-u

Američka turneja hrvatske nogometne reprezentacije izravno na HRT-u

Hrvatski nogometni savez (HNS) i Hrvatska radiotelevizija (HRT) postigli su dogovor o kupnji televizijskih prava za izravne prijenose prijateljskih utakmica koje će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati u SAD-u tijekom ovoga mjeseca.

Gledatelji će, naime, krajem ožujka moći uživati u izravnome prijenosu dviju sjajnih prijateljskih utakmica koje će naša reprezentacija u najjačemu sastavu odigrati u SAD-u, javlja Hrt.

Predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, Vatreni će u petak 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju igrati protiv Perua. Riječ je o jedanaestoj reprezentaciji svijeta, neporaženoj u posljednjih osam kvalifikacijskih susreta, koja je do svojega prvoga Svjetskog nogometnog prvenstva nakon 26 godina stigla kroz dodatne kvalifikacije protiv Novoga Zelanda.

Četiri dana poslije, u utorak 27. ožujka, naša će se reprezentacija na spektakularnome stadionu AT&T u Dallasu suprotstaviti Meksiku, s kojim je već igrala pet puta te ostvarila tri pobjede i dva poraza. Meksikanci drže 17. mjesto na FIFA-inoj ljestvici, a zahvaljujući svojemu plasmanu u Rusiju osigurali su Svjetsko nogometno prvenstvo sedmi put zaredom – na prethodnih šest Meksikanci su svaki put izborili drugi krug. Utakmice protiv Meksika i Perua bit će izvrsna provjera hrvatskoj reprezentaciji uoči Rusije, a javnome medijskom servisu bit će sjajan uvod za praćenje Svjetskoga nogometnog prvenstva, s kojega će Hrvatska radiotelevizija u lipnju i srpnju prenositi sve utakmice.

Osim na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) izravni prijenosi prijateljskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije protiv Perua i Meksika u Sjedinjenim Američkim Državama bit će dostupni i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

novo.hr

foto: hns