Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Atlas bilježi rast potražnje za krstarenjima od 3 do 5 posto godišnje

Atlas bilježi rast potražnje za krstarenjima od 3 do 5 posto godišnje

U Hrvatskoj zadnjih godina raste potražnja za krstarenjima, prateći tako svjetski trend, a domaća turistička agencija Atlas godišnje u tom području bilježi stabilan rast od  3 do 5 posto, kaže Mislav Veselica, član Uprave te agencije.

Atlas već deset godina surađuje s jednom od većih kompanija za krstarenja u Europi, talijanskom Costa Crocierom, a iznoseći trendove u krstarenjima, Veselica kaže da iz Hrvatske putnici najviše odlaze na krstarenja velikim kruzerima po zapadnom i istočnom Mediteranom, najčešće iz talijanske luke Savona.

U posljednje vrijeme, kaže, raste popularnost i krstarenja po dalekim egzotičnim destinacijama.

Osim obitelji, na krstarenja se odlučuju sve više i pojedinci, a i cijene su, kako je kazao, sve pristupačnije s obzirom na kvalitetu i sadržaj ponude na kruzerima. 

“Atlas proizvode Coste prodaje više od 15 godina, a ugovorno partnerstvo s njima imamo deset godina, od 2009. To je vrlo uspješna suradnja, pa smo odlučili organizirati i prvu B2B radionicu na koju smo pozvali 25 naših partnera-manjih agencija iz cijele Hrvatske s predstavnicima Coste”, kazao je Veselica.

Dodao je da je poslovni model – višednevna krstarenja velikim Costinim kruzerima za više tisuća osoba – za Atlas isplativ te će ga i dalje nastaviti razvijati u suradnji s partnerima.

“Iako je hrvatsko tržište za Costu vrlo malo, s tek nešto više od tisuću putnika godišnje, vjerujemo da će broj putnika rasti”, kazala je Marta Cambiaggi, menadžerica Coste za balkansku regiju, koja uključuje Tursku, Grčku i Hrvatsku.

Trenutno je u floti Costa Crociere 14 velikih kruzera, a od ožujka će ih biti 15. Ta kompanija godišnje na kruzerima ugosti više milijuna putnika, a u Hrvatskoj njezini kruzeri dolaze u Split i Dubrovnik.

P.T./hina

foto: novo.hr/arh.

Tagovi: ,