auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Berlin želi zadržati Opelov odjel za istraživanje i razvoj u Njemačkoj

Berlin želi zadržati Opelov odjel za istraživanje i razvoj u Njemačkoj

Cilj je njemačke vlade pobrinuti se da OPEL, nakon prodaje Peugeotu, u Njemačkoj zadrži aktivnosti u segmentu istraživanja i razvoja, odgovorio je glasnogovornik ministarstva gospodarstva na upit novinara da komentira napise o mogućem zatvaranju toga odjela. 

“Ne želim komentirati medijska izvješća ni nagađati ništa u vezi s njima, no naš je stav u vezi Opela jasan i ministar je uvijek govorio da cilj mora biti da se u Njemačkoj zadrže radna mjesta, pogoni a i odjel istraživanja i razvoja”, izjavio je u srijedu glasnogovornik ministarstva gospodarstva na redovnoj tiskovnoj konferenciji vlade.

Francuski list Le Monde u utorak je objavio da francuski PSA razmatra djelomičnu prodaju Opelova odjela za istraživanja i razvoj u sklopu nastojanja da prekine niz gubitaka u poslovanju i vrati profitabilnost.

U srijedu su se zaposlenici Opela sukobili s upravom zbog takvih medijskih napisa.

“Prodaja Opelova odjela razvoja lišit će Opel budućnosti. Projektiranje je tehnološko srce brenda Opel”, objavilo je radničko vijeće njemačke kompanije, obećavajući da će se boriti protiv pokušaja prodaje bilo kompletnog odjela istraživanja i razvoja bilo njegovih dijelova.

Iz Opela su u srijedu objavili da odluka o budućnosti odjela istraživanja i razvoja nije donesena, no da bi restrukturiranje kao dio plana štednje moglo uključivati strateška partnerstva.

K.A.

foto: Opel

Tagovi: , ,