Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Bivši hrvatski reprezentativac detaljno snimio Rusiju

Bivši hrvatski reprezentativac detaljno snimio Rusiju

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Jerkan skautirao je rusku reprezentaciju naglasivši kako ‘Vatreni’ imaju kvalitetu odgovoriti na oba njihova načina igre.

“Rusi su protiv Španjolaca odigrali na drugi način u odnosu na utakmice koje su igrali u skupini. Promijenili su formaciju i orijentitrali su se na defanzivu,” kazao je Jerkan dodavši: “U utakmicama u skupini igrali su u formaciji 4-4-2, dok su protiv Španjolaca igrali 5-4-1. Međutim, mi imamo kvalitetu odgovoriti na oba njihova načina igre.”

Jerkan je naglasio kako je ‘Zbornaja’ protiv ‘Furije’ pojačala obranu, a u igri prema naprijed nije pokazivala ambiciju.

“Pojačali su obranu i izdržali su. Igrali su 5-4-1, vrlo kompaktno, blizu jedni drugima, a što se tiče igre prema naprijed vrlo malo su pokazali. Nisu preuzimali rizik niti ambiciju. Preskakali su igru i igrali na duge lopte prema Dzjubi koji je visok i korpulentan igrač, koji nastoji zdržati loptu.”

Naglasio je kako je njihov najopasniji igrač Aleksandr Golovin.

“Golovin je opasan igrač, stalno traži loptu, Odličan je u igri jedan na jedan, ima dobar pregled igre,” kazao je Jerkan naglasivši kako su Rusi ekipa koja raste.

“Nitko nije očekivao da će ovako daleko dogurati,” kazao je dodavši kako je najvažnije da Hrvatska bude prava.

“Bitno je da mi pudemo pravi kao u onim utakmicama u skupini,” kazao je na kraju.

novo.hr

foto: fah