Rijeka je blizu dovođenja jednog od najzvučnijih pojačanja u svojoj povijesti. Valerij Božinov je prošao liječnički pregled i potpisao za Rijeku, javlja riječki Novi list.

Bivši bugarski reprezentativac prava je ptica selica: 31-godišnji napadač u karijeri je igrao za 14 različitih klubova, među kojima su i Juventus, Manchester City i Partizan. Karijeru je počeo u Lecceu gdje je stigao još kao 14-godišnjak, a zadnji klub bio mu je švicarski Lausanne-Sport. Za bugarsku reprezentaciju odigrao je 43 utakmice i zabio šest golova.

”Izuzetno sam motiviran, da nije tako ne bih bio ovdje, upoznao sam svlačionicu, suigrače, prilagodba je brža zbog jezika. Rijeka i Opatija su čudesni. Zasad sam u Ambasadoru, čekam rasplet i tražim stan. Nakon potpisa ugovora”, rekao je Božinov.

Prema izvještajima Novog lista, Božinov je na pripremama pokazao upitnu fizičku spremu na kojoj još treba poraditi, ali i igračku klasu te bi Rijeci mogao biti veliko pojačanje u nastavku sezone. Inale, aktualnog prvaka napustio je prvi napadač Mario Gavranović koji je otišao u Dinamo.

Osim Božinova, Rijeka želi u svoje redove dovesti još dva pojačanja: lijevog beka Marina Leovca iz grčkog PAOK-a i veznjaka Srđana Grahovca iz Astane.

novo.hr

foto: scr.arhiva