Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Cappelli: Hrvatska postaje cjelogodišnja turistička destinacija

Cappelli: Hrvatska postaje cjelogodišnja turistička destinacija

U studenom je u Hrvatskoj ostvareno 312 tisuća dolazaka turista, što je osam posto više nego u istom lanjskom mjesecu, dok je broj noćenja porastao za 13 posto, na 891 tisuću, priopćilo je u utorak Ministarstvo turizma.

Podaci sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru, pokazuju i da je u prvih 11 mjeseci ove godine ostvareno 18,2 milijuna dolazaka, što je 13 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je broj noćenja porastao za 12 posto, na 101,2 milijuna.

Za hrvatskom turističkom ponudom vlada veliki interes, i to izvan glavnih ljetnih mjeseci. Na nama je da kreiramo ponudu i napravimo sve preduvjete za dolazak još većeg broja turista u pred i posezoni, a u tom su kontekstu iznimno bitne nove aviolinije, poručio je u priopćenju direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Od ukupnog broja dolazaka i noćenja u studenom, strani turisti su ostvarili 198 tisuća dolazaka, 9 posto više nego godinu dana prije, i 531 tisuću noćenja, što predstavlja porast od 3 posto.

Poraste bilježe i domaći turisti, a u studenome je najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, 148 tisuća. Slijede Zadarska županija sa 137 tisuća noćenja, Kvarner sa 129 tisuća i Istra sa 115 tisuća noćenja.

Odlični rezultati tijekom ovogodišnje pred i posezone najbolji su pokazatelj kako Hrvatska postaje cjelogodišnja turistička destinacija. Osim najboljeg europskog adventa u Zagrebu, u brojnim destinacijama diljem Hrvatske očekuje se bogat i raznolik program te sam siguran da ćemo ovu godinu zaokružiti s dvoznamenkastim rastom turističkog prometa, poručio je u priopćenju ministar turizma Gari Cappelli.

P.T./h

foto: arhivaNH

Tagovi: ,