Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Cappelli proglašen šef projekta za pripremu nastupa na EXPO 2020 u Dubaiju

Cappelli proglašen šef projekta za pripremu nastupa na EXPO 2020 u Dubaiju

Ministar turizma Gari Cappelli imenovan je za nacionalnog povjerenika na konstituirajućoj sjednici Nacionalnog odbora RH za Svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai održanoj u utorak, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Cappelli je, kako se navodi, istaknuo značaj sudjelovanja Hrvatske na EXPO-u, na kojemu se očekuje 25 milijuna posjetitelja i sudjelovanje 130 država.

– EXPO je jedan od najvećih globalnih nekomercijalnih događaja od velikog gospodarskog i kulturnog značaja koji će se u Dubaiju održati s temom ‘Povezivanje umova, stvaranje budućnosti’. Kroz predstavljanje najboljih domaćih inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca, sudjelovanje na EXPO-u pozitivno će utjecati na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, rekao je Cappelli.

Ministrova glavna savjetnica Barbara Mesić ocijenila je kako će EXPO u Dubaiju otvoriti mogućnosti pristupa tržištima Afrike, Azije, Europe, Amerike, odnosno pristup tržištima sa ukupno 3,2 milijarde potrošača.

U tih šest mjeseci, od 20. listopada 2020. do 10. travnja 2021. koliko izložba traje, cijeli svijet će biti prisutan u Dubaiju. Sudjelovanje na ovakvom projektu nedvojbeno podiže međunarodni ugled države i jača suradnju ne samo s državom domaćinom, nego i ostalim državama sudionicama i predstavlja izuzetnu priliku za promociju hrvatskog gospodarstva, inovacija, turizma, kulture i ostalih segmenata ključnih u pozicioniranju Hrvatske, rekla je između ostaloga Mesić.

Izvijestila je kako je Hrvatska izabrala temu “mobilnost” te paviljon površine 1500 četvornih metara, na kojem bi grubi radovi trebali biti gotovi već do listopada iduće godine.

Na sjednici je imenovan i zamjenik nacionalnog povjerenika koji će biti operativno zadužen za provođenje projekta. Riječ je o Hrvoju Sadariću koji na tu poziciju dolazi iz Ureda za međunarodne i europske poslove Hrvatskog sabora.

P.T./H

foto: arhiva.nh