Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Cappelli u Međimurju potpisao ugovore za dva projekta i pohvalio razvoj turizma

Cappelli u Međimurju potpisao ugovore za dva projekta i pohvalio razvoj turizma

Međimurje kao turističko odredište iznimno pridonosi ukupnom razvoju kontinentalnog turizma Hrvatske, segmentu čiji će razvoj Ministarstvo turizma kroz mnoge potpore intenzivno poticati i u sljedećem razdoblju, rekao je u srijedu u Čakovcu ministar turizma Gari Cappelli.

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji Cappelli se sastao s međimurskim županom Matijom Posavcem, a razgledao je i Ekomuzej Muru u Svetom Martinu na Muri te je tom prigodom potpisao ugovore o dodjeli nepovratnog novca Fonda za razvoj turizma za dva projekta – Skelarsku drvenu kuću – interpretacijski centar i Interpretacijski centar Dravske zlatare, koje Ministarstvo sufinancira s 231.800 i 700.000 kuna. 

Nakon razgovora s međimurskim županom, Cappelli je izrazio zadovoljstvo pristupom, planiranim aktivnostima te razvojem turizma u Međimurskoj županiji, kao i porastima fizičkih turističkih pokazatelja.

Po podatcima iz sustava “eVisitor”, Međimursku županiju od početka godine do polovice prosinca posjetilo je 68 tisuća gostiju, koji su ostvarili 162 tisuće noćenja, što je porast od 18 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima u odnosu prema istom razdoblju lani.

novo.hr/h

foto: mint