Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / CERP i Valamar potpisali ugovor o prodaji hotela Makarska

CERP i Valamar potpisali ugovor o prodaji hotela Makarska

Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Valamar Riviere u srijedu su potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 55,48 posto državnih dionica Hotela Makarska, koje će Valamar platiti 172,6 milijuna kuna, a ugovor je potpisan u Ministarstvu državne imovine iz kojeg za kraj ovog ili za idući tjedan najavljuju i potpisivanje ugovora za crikvenički Jadran.

Ugovor je u ime Valamara potpisao ovlašteni odvjetnik Ivan Krešimir Tomić, a u ime CERP-a, koji je operativno proveo natječaj i čije je Upravno vijeće izabralo Valamar za kupnju državnih dionica najvažnije hotelske kuće na Makarskoj rivijeri, njegov ravnatelj Milan Plećaš.

Na potpisivanju ugovora su bili i ministar državne imovine Goran Marić, predstavnici Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom te potpredsjednica Valamar Riviere za poslovni razvoj Ivana Budin Arhanić, a svi su naglasili važnost te prodaje za poboljšanje kvalitete turističke ponude i sadržaja u Makarskoj.

“Jako smo ponosni da nakon deset godina neuspješnih pokušaja prodaje Hotela Makarska sklapamo ovakav ugovor, što će imati veliku vrijednost za lokalnu zajednicu, Republiku Hrvatsku i turizam”, rekao je ravnatelj CERP-a.

Gradonačelnik Makarske poželio je Valamaru dobrodošlicu u novu destinaciju u njihovom poslovanju, ističući kako od toga imaju velika očekivanja.

“U svemu nam je bitna suradnja i očekujemo da će Valamar, sa svojim iskustvom, snagom i ulaganjima, pridonijeti i povećanju kvalitete same destinacije na razinu od bar četiri zvjezdice”, istaknuo je Brkan, a Budin Arhanić se nada da će i ispuniti njihova očekivanja.

Potpredsjednica Valamar Riviere za poslovni razvoj naglasila je da su Hoteli Makarska uspješno turističko poduzeće te da su zadovoljni CERP-ovom provedbom natječaja i organizacijom.

Najavila je i da će zajedno s partnerima u tom poslu AZ obveznim mirovinskim fondovima raditi na daljem razvoju makarske hotelske kuće.

Naime, Valamar će po stjecanju dionica Hotela Makarska na AZ fond prenijeti 30,48 posto dionica makarske hotelske kuće. 

Potpisivanjem ugovora za Valamar nastaje i obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica te sazivanje skupštine dioničara, a dok se to ne završi ne možemo iznositi više detalja o planovima, napomenula je Budin Arhanić.

T.R./H

foto: fah