Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / ATP Toronto: Čilić i u sedmom međusobnom susretu bolji od Ćorića

ATP Toronto: Čilić i u sedmom međusobnom susretu bolji od Ćorića

Dva najbolja hrvatska tenisača susrela su se u 2. kolu teniskog turnira u Torontu. Marin Čilić  je sa 6-3, 3-6, 6-1 svladao Bornu Ćorića nakon dva sata i četiri minute igre.

Bila je ovo sedma pobjeda Marina nad Bornom u isto toliko mečeva. Ćorić je odmah u prvom gemu napao Čilićev servis i skoro uspio doći do breaka, ali sedmi igrač svijeta ipak je uspio sačuvati servis. Bodovno su se izmjenjivali do 4:3 kad je Čilić iskoristio pogrešku Ćorića i potvrdio svoju prvu break loptu za 5:3. S uspješnim servisom uzeo je Marin i prvi set.

Borna se nije predao jer je već u prvom setu pokazao svoju kvalitetu. Kod 3:2 i očitog pada koncentracije našeg najboljeg tenisača, Ćorić je lako došao do breaka što je na kraju i odlučilo set koji je završio sa 6:3 za Zagrepčanina.

U trećem setu Marin je odmah uzeo prvi servis Ćorića i uz uspješan servis brzo došao do vodstva od 3:0. Ćorić je pokušao kod 3:1 vratiti break, ali nije uspio i tu je meču praktički bio kraj jer je Čilić već u sljedećem gemu ostvario break za vodstvo od 5:1.

Čilić će za četvrtfinale u Kanadi igrati protiv boljeg iz meča S. Querrey (32) – D. Schwartzman [11] (12).

N.H.

foto: scr.arhiva