Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Dalić objavio popis za američku turneju i komentirao Modrićevu situaciju

Dalić objavio popis za američku turneju i komentirao Modrićevu situaciju

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis kandidata za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika koje će se igrati u SAD.
Hrvatska reprezentacija igrat će protiv Perua 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu. ‘
‘Kreće akcija,” kazao je Dalić na prvom druženju s novinarima u 2018. godini. “Očekuju nas dvije jako važne utakmice, bit će to dobar test jer će obje ekipe igrati na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na popisu se nalazi 26 igrača i tri vratara, ali u SAD će putovati 20 igrača i tri vratara. Konačan popis ću objaviti oko 15. ožujka kada vidimo tko će biti spreman,” naglasio je Dalić.
Istaknuo je kako u SAD želi pripremiti dva sustava igre. “Do SP-a moramo pripremiti dva sustava igre. Za nas je najbolji sustav 4-2-3-1, ali moramo imati i sustav za defanzivnu igru, možda čak s tri stopera. Moramo vidjeti situaciju,” kazao je Dalić dodavši: “Rezultat neće biti toliko važan, ali ne idemo tamo gubiti. Pružit ću priliku svim igračima. Želim iskoristiti tih sedam dana za komunikaciju, razgovor, kako bih vidio što mi je činiti. Jasno da ne mogu očekivati neku posebnu igru, ali moramo vidjeti gdje smo.”
Dalić se osvrnuo i na situaciju s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem protiv kojeg je podignuta optužnica za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću. “Naravno, da pratim situaciju s Lukom. Razgovarali smo, brine me situacija, ali poznajući njega i njegov karakter siguran sam kako će biti pravi kada bude trebalo. Meni je važnije da se oporavi od ozljede i da što prije zaigra.”
Nije dao konkretan odgovor na ‘slučaj Ladić’
Izbornik je komentirao i situaciju oko Dražena Ladića kojeg želi u svom stožeru. “Od kada sam došao u HNS na mjesto izbornika nastojim izbjegavati probleme. Ne stvarati probleme u komunikaciji s javnošću, s igračima i drugima. Želim pozitivnu atmosferu, jer bez toga nema rezultata. Izjasnio sam se koga želim u stožeru i ne trebam to ponavljati. Meni je najvažnije da kompletiram stožer do početka priprema.
Dosadašnjih 12 izbornika prije mene je slagalo svoj stožer i siguran sam kako će i 12 izbornika nakon mene slagati. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer,” istaknuo je Dalić. Poručio je kako stožer želi kompletirati do početka priprema za World Cup.
“Najvažnije je da kompletiram stožer do priprema za Rusiju, još nam fali jedan skaut za Island, stručnjak za video analizu, fitnes trener i fizioterapeut.” Osvrnuo se i na odlične igre Marka Livaje koji je u dresu AEK-a zabio 10 golova, ali nije uvršten na popis kandidata. ”Ozbiljno računam na njega. Ne možemo ignorirati čovjeka koji je dao deset golova. Bit će u fokusu.” Otkrio je i kako neke razmišlja o psihologu ili mentalnom treneru kojeg su angažirale neke reprezentacije. “Ne razmišljam o psihologu u reprezentaciji. Ne kažem da to nije dobra stvar, ali nama ne treba. Ne treba mijenjati neke stvari koje funkcioniraju godinama. Trener nije samo taktika, mora znati sve probleme, pokušati riješiti, razgovarati s igračima.

Popis za Peru i Meksiko:

Vratari: Subašić, L. Kalinić, Livaković

Obrana: Ćorluka, Vida, Lovren, Vrsaljko, Jedvaj, Strinić, Mitrović, Nižić, Leovac

Vezni red: Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Rog

Napad: Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Pjaca

 

novo.hr

foto: fah