Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Deset svjetski poznatih blogera, vlogera i influencera u obilasku Zagreba, Slavonije i Baranje

Deset svjetski poznatih blogera, vlogera i influencera u obilasku Zagreba, Slavonije i Baranje

U Zagreb je u četvrtak stiglo deset svjetski poznatih blogera, vlogera i influencera, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) od 6. do 10. lipnja posjetiti Slavoniju i Baranju, sudjelujući tako i u novom promotivnom projektu HTZ-a “Visit Slavonia, Share Slavonia”, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a.

“Tih deset svjetski poznatih blogera i influencera dnevno prati više od milijun fanova na društvenim mrežama i vjerujemo kako će znatno pridonijeti i novim kampanjama ‘Visit Slavonia, Share Slavonia’, koje ćemo provoditi na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter”, ističu iz Glavnog ureda HTZ-a.

U provedbi te kampanje sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), jer su blogeri i influenceri svoj boravak u Hrvatskoj, uz prigodan doček direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld, počeli u Zagrebu, gdje će se upoznati s poviješću, kulturom, znamenitostima i atrakcijama glavnog grada.

Nakon Zagreba u petak putuju u Slavoniju, gdje će u Osijeku također razgledavati grad, kušati vrhunska vina i piva iz prve hrvatske tvornice piva, da bi potom išli u Baranju, gdje će se u Kopačkom ritu voziti kanuima i tako moći fotografirati bogatu floru i faunu.

Posjetit će i nekoliko vinarija, agroturizama i igrati golf u baranjskom selu Popovac, a potkraj posjeta obići će Đakovo i Vinkovce, voziti se brodom po rijekama Bosut i Spačva, dok su Vukovar, Ilok i Vučedol te vožnja Dunavom predviđeni za zadnji dan.

“Želimo svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma. U ‘srcu’ turističke godine stoga ciljano dovodimo svjetski poznate blogere, vlogere i influencere iz svijeta kako bi pokazali da i u ovom dijelu Hrvatske postoji itekako zanimljiv sadržaj za nezaboravni odmor pun doživljaja”, poručio je Staničić.

Među blogerima i influencerima su neki od najpopularnijih na tržištima Njemačke, Poljske, UK-a, Švedske, Belgije i Nizozemske, dok jedan dolazi i iz Japana, a svi pojedinačno imaju veliki broj fanova, od 150 tisuća do 250 i više tisuća.

K.N.

foto: arhiva.nh

Tagovi: ,