Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Đukanović očekivano izabran za predsjednika Crne Gore u prvom krugu

Đukanović očekivano izabran za predsjednika Crne Gore u prvom krugu

Kandidat i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izabran je u prvom krugu za novog predsjednika Crne Gore, objavila je njegova stranka. “Ne postoji mogućnost da rezultati budu dovedeni u pitanje”, objavio je dužnosnik DPS-a Miloš Nikolić novinarima u sjedištu stranke.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na temelju 90 posto prebrojanih glasova, Milo Đukanović je osvojio 53,9 posto glasova. Kandidat jednog dijela oporbe Mladen Bojanić osvojio je 33,4 posto, a kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović 8,1 posto. Ostali kandidati dobili su ispod tri posto glasova. Prema podacima CDT-a na izborima je glasalo 64 posto birača.

Aktualni predsjednik Filip Vujanović zaželio je svom nasljedniku da u njegovom mandatu Crna Gora uđe u Europsku uniju. “Želim iskazati zadovoljstvo da je u mojem mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU-u. Želim svom nasljedniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog djelovanja”, kazao je Vujanović. Zaželio je i uspjehe na gospodarskom planu, više investicija, nova radna mjesta, bolje plaće i mirovine. “Kao i bolji ugled Crne Gore, kakav ona povijesno i zaslužuje, rekao je Vujanović.

Protekla izborna kampanja predstavlja iskorak u pogledu neke nove demokratske kulture u Crnoj Gori, i potvrđuje da se ona postojano kreće putem usvajanja europskih demokratskih standard, ocijenio je predsjednički kandidat Milo Đukanović.

novo.hr

foto: scr.hrt