novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / EBRD ulaže 70 milijuna eura u razvoj deset marina u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj

EBRD ulaže 70 milijuna eura u razvoj deset marina u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj

Premijer Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima predstavnike Dogus grupe te Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su ga upoznali sa zajedničkim poslovnim poduhvatom u obliku kapitalnog ulaganja od oko 70 milijuna eura EBRD-a u razvoj deset marina u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj, priopćeno je iz Vlade.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predsjednika Dogus grupe Ferita Şahenka, predsjednika Uprave društva D-Marin Burak Baykana te regionalnu direktoricu EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedranu Jelušić Kašić i rukovodeću direktoricu za srednju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe.

Oni su premijera upoznali sa zajedničkim poslovnim pothvatom Dogus Grupe i EBRD-a u obliku kapitalnog ulaganja od oko 70 milijuna eura EBRD-a u razvoj deset marina u tri države – Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. Ulaganju je cilj podržati daljnji rast sektora nautičkog turizma, i to kroz otvaranje novih marina, proširenje sposobnosti upravljanja u postojećim marinama te povećanje njihove učinkovitosti, navode iz Vlade.

Kako se prenosi, premijer je pozdravio aktivnosti Dogus grupe i EBRD-a, naglasivši orijentaciju Hrvatske k održivom razvoju turističkog sektora te istaknuvši važnost zapošljavanja upravo mladih ljudi u djelatnostima nautičkog turizma.

Predsjednik Vlade osobito je pohvalio nastojanja da se ojačaju veze nautičkog turizma s lokalnim gospodarstvom i malim i srednjim poduzetnicima, navodi se u priopćenju.

Inače, EBRD i Dogus grupa za sutra su najavili potpisivanje ugovora kojim EBRD preuzima manjinski udjel u kompaniji D-Marin, koja upravlja marinama u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. To je, kako su naveli, najveća investicija EBRD-a u vlasničke udjele u sektoru turizma.

N.H.

foto: fah

Tagovi: ,