auto-moto

Home / auto-moto/eko industrija/Poslovne vijesti / Elon Musk objavio fotografije najnovijeg Modela 3

Elon Musk objavio fotografije najnovijeg Modela 3

Osnivač i izvršni direktor Tesle Elon Musk podijelio je s javnošću prve fotografije električnog automobila Model 3.

Musk je fotografije automobila pred tvornicom u Kaliforniji objavio na svojem Twitteru napisavši “Prvi proizvedeni Model 3”.

Model 3 prvi je Teslin automobil namijenjen masovnom tržištu, a prvih 30 vlasnika ključeve će dobiti 28. srpnja.

Automobil koji ima ima četvora vrata od 28. srpnja bit će dostupan na tržištu, i to uz osnovnu cijenu od 35.000 dolara, upola manju od trenutno najjeftinijeg Teslinog modela, piše BBC.

Drugim riječima, radi se o relativno jeftinom, a tehnološki vrlo modernom automobilu i otud i njegova velika važnost na tržištu jer je namijenjen građanima koji imaju prosječna primanja.

Cijena dionica kompanije udvostručila se između prosinca 2016. i kraja lipnja ove godine, nakon što su investitori poduprli Muskovu strategiju prelaska s proizvodnje luksuznih električnih automobila na vozila za masovno tržište. No, poslije je ponovno pala.

Broj registriranih automobila u Kalifoniji, najvećem Teslinom tržištu, pala je u travnju 24 posto u odnosu na travanj 2016.

Tesla je objavio da je u prvoj polovini 2017. isporučio 47.100 vozila, što je donja granica od predviđenih 47.000 do 50.000 automobila.

U posljednjoj punoj fiskalnoj godini tvrtka je ostvarila gubitak od 889 milijuna dolara.

novo.hr/N1

foto: twitter

Tagovi: ,