Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ Erupcija emocija na utakmici Fiorentine i veličanstveni pozdrav Astoriju

/VIDEO/ Erupcija emocija na utakmici Fiorentine i veličanstveni pozdrav Astoriju

U 13. minuti (broj kojeg je Astori nosio) igrači su prestali igrati, a tribine su se obojile u ljubičastu boju s porukom “Davide 13”

Bila je to sve samo ne obična utakmica. Erupcija emocija i prepuni Artemio Franci u prvoj utakmici Fiorentine nakon tragične smrti kapetana Davida Astorija. U goste je stigao Benevento, a tijekom 90 minuta je igra bila ono na što se najmanje mislilo.

Viole su pobijedila 1:0, za svog kapetana, svog vođu, a utakmica je krenula minutom šutnje, prenosi gol.hr. Igrači su na teren izašli u majicama s Astorijevim imenom, a minuta šutnje je bila dulja nego što je to uobičajeno, čak je nije prekinuo ni pljesak navijača, kako je to uobičajeno u Italiji.

Nakon toga su u nebo pušteni ljubičasti i bijeli baloni, a oslobođen je transparent na kojemu je stajala poruka: “Postoje ljudi koji nikada ne umru… postoje priče koje se prenose kroz vječnost. Sretan put, kapetane.”

Igrala se 13. minuta (broj kojeg je Astori nosio na dresu) kada su igrači obje momčadi prestali igrati, navijači su ustali, a tribine su se obojile u ljubičastu boju s porukom “Davide 13”:

Jednostavno je u nedjelju sve bilo u znaku Astorija, a sudbina kao da je uplela prste. Sve se moralo posložiti. Dokaz je jedini pogodak na utakmici kojeg je u 25. minuti postigao Vitor Hugo nakon Saponarinog ubačaja iz kornera. Hugo je branič koji je ušao u prvu postavu popuniti upražnjeno mjesto nakon Astorijeve smrti, a on na svojim leđima nosi broj – 31.

Nakon pogotka je otišao do klupe, podigao je majicu s Astorijevim likom i salutirao svom kapetanu, poput vojnika.

  • Vitor Hugo salutira kao vojnik prema majici s Astorijevim likom

Fiorentina je tako veličanstveno i dostojanstveno pozdravila svog kapetana. Ne, nije to bio oproštaj jer su scene koje smo vidjeli u nedjelju dokaz da će Astori uvijek biti prisutan.

Nakon tragičnog odlaska Astorija novi kapetan Fiorentine je hrvatski reprezentativac Milan Badelj

“Dat ću sve od sebe da u svlačionici zauvijek ostane Astorijev duh. Isto tako, maksimalno ćemo se zalagati na treninzima i utakmicama, baš onako kako je i on to radio. Bit će teško, ali to je najmanje što možemo učiniti kako bi njegov duh zauvijek ostao među nama”, rekao je Badelj nakon utakmice.

novo.hr

foto: FB Fiorentina, scr.yt