Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/tehnologija / Facebook se ogradio od izjava svog bivšeg direktora

Facebook se ogradio od izjava svog bivšeg direktora

Kompanija je svjesna velikoga broja kritika koje se upućuju na njezin račun

Facebook se ogradio od izjava bivšega direktora koji je rekao da društvena mreža uništava način na koji društvo funkcionira.

Chamath Palihapitiya, koji je od 2007. do 2011. bio potpredsjednik odjela za rast broja korisnika, u nedavnom je intervjuu rekao da osjeća strahovitu krivnju zbog Facebooka i tvrdi da su njegovi osnivači znali da bi razvoj Facebooka mogao imati doista loše nenamjerne posljedice, ali da su svejedno nastavili s njegovim razvojem.

Sad su iz Facebooka odgovorili na njegove tvrdnje, rekavši da se kompanija razvila u godinama otkako Palihapitya ne radi u njoj te da istražuju i pokušavaju razumjeti način na koji Facebook utječe na dobrobit svojih korisnika, prenosi N1.

“Chamath više od šest godina nije u Facebooku. Kad je radio ovdje, bili smo fokusirani na izgradnju novih iskustava na društvenim mrežama te na rast Facebooka diljem svijeta”, priopćeno je iz kompanije. “Facebook je tada bio drugačija kompanija i kako smo rasli, shvatili smo da raste i naša odgovornost. Svoju ulogu shvaćamo jako ozbiljno i naporno radimo kako bismo bili bolji”, kazali su.

Facebookov odgovor bivšem djelatniku pokazuje da je kompanija dobro svjesna velikoga broja kritika koje se upućuju na njezin račun.

“Dosta smo učinili po pitanju razumijevanja utjecaja našega servisa na dobrobit naših korisnika. Koristimo ga kako bismo informirali o razvoju našega proizvoda. Osim toga, sve više ulažemo u ljude, tehnologiju i procese, jer, kako je Mark Zuckerberg rekao, želimo smanjiti profitabilnost kako bismo bili sigurni da ulazimo u prave investicije”, rekli su iz Facebooka.

novo.hr

foto: FB