Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Francuska podnijela tužbu protiv Amazona

Francuska podnijela tužbu protiv Amazona

Francusko ministarstvo gospodarstva podnijelo je tužbu na trgovačkom sudu u Parizu protiv kompanije za internetsku trgovinu Amazon zbog zloupotrebe njezine dominantne pozicije prema pojedinim dobavljačima, objavio je u ponedjeljak list Le Parsien.

U tužbi, koja je uslijedila nakon dvogodišnje istrage regulatora za tržišno natjecanje, pitanja potrošača i borbu protiv prijevara – DGCCRF, francusko ministarstvo gospodarstva zatražilo je za Amazon kaznu od 10 milijuna eura, navodi list.

“Internetska platforma je nametnula neujednačene odnose prema svojim dobavljačima”, izjavio je predstavnik DGCCRF-a Loic Tanguy.

Primjerice, Amazon može jednostrano promijeniti odredbe ugovora ili ih čak suspendirati. Trenutno, američki tehnološki div ima sklopljene ugovore s više od deset tisuća francuskih kompanija o prodaji njihovih proizvoda i usluga.

Službenici ministarstva potvrdili su podnošenje tužbe protiv Amazona, no ne dajući više detalja. Glasnogovornik Amazona kazao je da kompanija ne komentira pravosudne postupke.

T.R./h

foto: FaH