gastronomija

Home / gastronomija/Ostale vijesti

Sve vijesti

Što je dio banane koji mnogi ne vole jesti?

Osim kore, dio banane koji većina nas baca su niti neprivlačne za jesti. Te niti su zapravo vlaknasta tkiva koja imaju važnu ulogu u rastu biljke, odnosno neophodne su za pravilnu preraspodjelu hranjivih tvari u biljci. Osim što su vrlo korisne, potpuno su i jestive, napominje Nicholas D. Gillitt, sturčnjak za anorgansku kemiju i direktor…

Viski i losos predvodili snažan rast škotskog izvoza hrane i pića

Škotski izvoz hrane i pića porastao je u prvom tromjesečju više od 10 posto na godišnjoj razini, što po riječima škotskog ministra poljoprivrede naglašava potrebu škotskog sudjelovanja u pregovorima o Brexitu, prenose britanski mediji Škotska je u prva tri ovogodišnja mjeseca izvezla hrane i pića ukupne vrijednosti 1,2 milijarde funti, što je za 11 posto više nego u…