Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Glavašević: “Zabrana pitanja o Glini je pljuvanje u lice svake žrtve rata”

Glavašević: “Zabrana pitanja o Glini je pljuvanje u lice svake žrtve rata”

Sabor je nastavio plenarno zasjedanje dan ranije, naime, počeo je u utorak umjesto uobičajeno u srijedu da bi dobio na vremenu i raspravio zakone koje je planirao raspraviti prošli tjedan, javlja N1. Radni su dan zastupnici započeli uobičajenim stankama vezano uz aktualne događaje, odnosno komentarima posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

U Hrvatskoj drugi dan boravi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je stigao na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a njegov posjet je bio glavna tema saborskih zahtjeva za stankom.

“Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i nema dobre namjere prema Hrvatskoj. To je čovjek koji i danas prijateljuje s vukovarskim krvnikom Veselinom Šljivančaninom”, podsjetio je SDP-ov Bojan Glavašević nakon stanke.

“Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i dokazano nema dobre namjere prema Hrvatskoj, čije se jedine iskrene namjere ogledaju u huškačkim riječima u Gliniili u Skupštini Srbije 2000. godine koje nikada nije povukao. To je čovjek koji i danas prijateljuje s pravomoćno presuđenim vukovarskim krvnikom Veselinom Šljivančaninom. Njega je u Hrvatsku pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i tretirala ga kao uvaženog gosta – u tome leži poniženje, ona je stavila interes i pritisak međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje i to je učinila na najsramotniji način. Činjenica da je upravo hrvatska predsjednica zabranila novinarima da pitaju Vučića o njegovim huškačkim govorima predstavlja poniženje i pljuvanje u lice svake žrtve rata”, poručio je SDP-ov Bojan Glavašević nakon stanke.

“Predsjednica koja se kune u zajedništvo izazvala je razjedinjenost naše države, a sve to pod krinkom mirotvorstva. Postoji put pomirenja, ali nas na taj put ne mogu voditi Vučić i Grabar-Kitarović. Na taj nas put mogu voditi samo dobri ljudi”, zaključio je Glavašević dodavši i da predsjednik Srbije nije prijatelj Hrvatske, ali Srbija jest prijateljska zemlja.

novo.hr

foto: scr.SaborskaTV