Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / Gradonačelnica Rima Virginia Raggi posjetila Rovinj

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi posjetila Rovinj

U sklopu posjeta Istarskoj županiji, gradonačelnica Rima Virginia Raggi sa suradnicima posjetila je u utorak ujutro Rovinj, gdje ju je u gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Marko Paliaga i njegov zamjenik Marino Budicin, a zatim je posjetila Centar za povijesna istraživanja i Zajednicu Talijana “Pino Budicin”.

Tom je prigodom rovinjski gradonačelnik ustvrdio kako je upravo Rovinj jedan od gradova koji najbolje odražavaju multikulturalnost, suživot, brigu za građane, razvijenost i težnju stalnom napretku.

„Multikulturalnost, zajedništvo i  uporan rad naše su posebnosti, ponos i najveće bogatstvo. To su vrijednosti za koje živimo i za koje se zalažemo te ih prenosimo dalje. U našem gradu djeluje talijanski vrtić te osnovna i srednja talijanska škola,” kazao je gradonačelnik Paliaga.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom s nacionalnom talijanskom zajednicom te je u sklopu svog dolaska posjetila Centar za povijesna istraživanja i Zajednicu Talijana “Pino Budicin”.  U u nastavku posjeta Istri, u Puli će obići talijansku srednju školu “Dante Alighieri”, a poslijepodne će se sastati s čelnicima Talijanske unije, Istarske županije i grada Pule.

Rimska gradonačelnica Raggi prva je žena u povijesti na čelu glavnog grada Italije, i to s potporom dvije trećine birača u drugom krugu lokalnih izbora 2016. godine. Predstavnica je tzv. “Pokreta pet zvijezda” (“Movimento 5 stelle”), koji  je službeno 2009. godine osnovao talijanski komičar Beppe Grillo kao, kako navode talijanski mediji, “antitezu talijanskom političkom establišmentu kojeg krive za teško stanje talijanske ekonomije i politike”.

novo.hr

foto: fah