Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Grupacija Valamar u 2018. namjerava investirati ukupno 705 milijuna kuna

Grupacija Valamar u 2018. namjerava investirati ukupno 705 milijuna kuna

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je investicije za 2018. godinu u iznosu od 633 milijuna kuna, dok su od strane Nadzornog odbora Imperiala odobrene investicije od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna investicija, poručila je u petak ta turistička kompanija.

Za 2018. godinu predviđa se tako dovršetak Valamar Girandella Resorta u čijem će sklopu biti prvi hrvatski Kinderhotel sa pet zvjezdica, dok se investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavlja strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja, navodi se u priopćenju Valamara.

U Dubrovniku je, pak, u fokusu te tvrtke repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

U priopćenju Uprave Valamara stoji i kako je investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete, a kako podizanje kvalitete ponude zahtijeva i promjenu strukture zapošljavanja, planira se otvaranje oko 600 novih radnih mjesta.

Valamar je, navodi se, ove godine zaposlio 420 djelatnika na neodređeno vrijeme, pri čemu su otvorena nova radna mjesta svih profila, dok je prosječna plaća u Valamaru 20-ak posto veća od prosjeka industrije.

U priopćenju se ističe i da nakon više od 4 milijarde kuna realiziranih investicija u proteklom razdoblju, Valamar Rivera nastavlja sa značajnim ulaganjima u sklopu investicijskog ciklusa vrijednog 2 milijarde kuna do 2020. godine.

Ove je godine, pak, Valamar ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio 1.000 novih radnih mjesta.

“U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja. Uvjeren sam da ćemo uz podršku naših investitora, partnera i lokalne zajednice uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve vodeći brigu o interesu naših dioničara i ostalih dionika“, istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin. 

Valamar je već ranije, krajem lipnja, najavio investicije za 2018. godinu. Tada je kompanija izvijestila da je njezin Nadzorni odbor odobrio ukupne investicije za 2018. u iznosu od oko 704 milijuna kuna.

No, početkom rujna tvrtka je priopćila da odgađa ulaganje u Valamar Pinia Family Suites planirano za 2018. “radi neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije”.

K.A.

foto: FaH

Tagovi: