novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Gubitak Viadukt grupe u devet mjeseci dosegli 140 milijuna kuna

Gubitak Viadukt grupe u devet mjeseci dosegli 140 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci ove godine Viadukt Grupa ostvarila je gubitak od 139,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 5,3 milijuna kuna, pri čemu su prihodi te građevinske kompanije, koja je u stečajnom postupku, oštro pali. 

U izvješću te tvrtke, objavljenom u četvrtak, stoji kako je od siječnja do kraja rujna ove godine Grupa ostvarila ukupne prihode od 104,5 milijuna kuna, što je smanjenje od 82,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Pritom su prihodi od osnovne djelatnosti iznosili 84,6 milijuna kuna, 81,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, dok su ostali prihodi smanjeni 90,1 posto, na 12,3 milijuna kuna. Financijski prihodi iznose 7,6 milijuna kuna i povećani su za 60,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2016. 

Istovremeno su ukupni rashodi Viadukt Grupe iznosili 244 milijuna kuna, 59 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U financijskom izvješću navodi se i kako je 2. listopada ove godine, nakon neuspjelog predstečajnog postupka, zagrebački Trgovački sud donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad matičnim društvom Viadukt, ali i da je tijekom ove godine više puta mijenjan sastav uprave i nadzornog odbora.

U ožujku je dotadašnji predsjednika uprave Joško Mikulić odstupio prepustivši to mjesto Krešimiru Mikoliću, da bi dva mjeseca kasnije direktor postao Damir Kezele.  

Zagrebačka je burza u četvrtak izvijestila da je donijela rješenje prema kojemu 26. studenoga prestaje uvrštenje dionica Viadukta d. d. na uređeno tržište burze. Zadnji dan trgovanja tim dionicama bit će 24. studenoga.

K.H./h

foto: arhiva/h

Tagovi: