auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / HAK: Kolnici mjestimice mokri od kiše ili ugaženog snijega

HAK: Kolnici mjestimice mokri od kiše ili ugaženog snijega

Mjestimice ugaženog ili mokrog snijega ima na cestama u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kolnici su mjestimice mokri od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te na A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između naplate Kikovica i čvora Čavle u smjeru Rijeke, vozi se usporeno.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru, sjevernom Primirju, u Lici i Zadarskoj županiji.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, osim katamarana Bišovo koji zbog tehničkih poteškoća neće isploviti na liniji 9141 Pula – Unije – Susak – M.Lošinj – Ilovik -Silba – Zadar.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

DHMZ: Djelomice sunčano, na Jadranu mjestimice s kišom

Djelomice sunčano, na Jadranu mjestimice s kišom, dok u gorju uz više oblaka još može pasti i malo snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

U središnjim i gorskim predjelima jutarnja će se magla i niski oblaci ponegdje dulje zadržavati.

Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, a ujutro uz obalu do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

novo.hr

foto: arhivaNH