auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / HAK: Prometna nesreća na A3 kod Okučana, jak vjetar otežava vožnju

HAK: Prometna nesreća na A3 kod Okučana, jak vjetar otežava vožnju

U većem dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenje, osim na cestama gdje su u tijeku radovi. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale veća je opasnost od odrona, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih vršnih sati na gradskim cestama i obilaznicama mogući su zastoji, osobito u zonama radova.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Okučani i Nova Gradiška, kod odmorišta Dragalić u smjeru Lipovca, savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dijelu Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog olujnog vjetra na autocesti A1 između južnog dijela tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Pasjak i Bajakovo čeka se oko pola sata.

novo.hr

foto: arhiva.nh