Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / HAK; Snijeg i vjetar otežavaju promet, zimski uvjeti na cestama

HAK; Snijeg i vjetar otežavaju promet, zimski uvjeti na cestama

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojednim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji. Zbog tuče na autocesti A1 između čvorova između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok uz dodatno ograničenje brzine od 40 kn/h između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabrana je dodatno za dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Boslijevo 2 i Brinje i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica (isključivanje tegljača i prikoličara na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke.)

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na:

Zbog sniježnih zapuha za sav promet zatvorene su: ŽC5032 Gornje Jelenje-Mrzla Vodica-Crni Lug i ŽC5062 Ličko polje-Lukovo.

ISTRA (na snazi je obveza uporabe lanaca za snijeg zbog zimskih uvjeta): C44 Čvor Nova Vas (A9) – Ponte Porton (Ž5209) – Buzet (D201) – čvor Lupoglav (A8), DC48 Čvor Baderna (A9) – čvor Baderna (Ž5209) – Pazin – čvor Rogovići (A8), DC64 Pazin (D48) – Podpićan – Vozilići (D66), DC201 GP Požane-Buzet (D44), ceste na području Grada Pazina, na svim cestama u središnjoj Istri i Ćićariji.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka
  • trajektna linija 335 Prizna – Žigljen
  • trajekt na liniji 334 Porozina – Brestova prevozi samo osobna vozila i kamione do 3 tone nosivosti.
Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

novo.hr

foto: arhivaNH