Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Halilhodžić smijenjen s mjesta japanskog izbornika dva mjeseca prije SP-a

Halilhodžić smijenjen s mjesta japanskog izbornika dva mjeseca prije SP-a

Vahid Halilhodžić smijenjen je s mjesta japanskog izbornika samo dva mjeseca prije početka svjetskog prvenstva u Rusiji, objavio je u ponedjeljak Japanski nogometni savez (JFA).

“Mislili smo da novi izbornik treba izaći iz Saveza s obzirom da nam do svjetskog prvenstva ostaju dva mjeseca”, izjavio je predsjednik JFA Kozo Tashima dodavši da će Halilhodžića na klupi zamijeniti Japanac Akira Nishino.

Postavljen na mjesto izbornika u ožujku 2015. Vahid Halilhodžić “je sastavio reprezentaciju u kratkom roku” i odveo je “plave samuraje” na šesto SP-u zaredom, dodao je Tashima pozdravljajući ga kao “vrlo ozbiljnog i strastvenog izbornika koji voli nogomet više od bilo koga drugoga”.

Međutim, zadnji rezultati japanske reprezentacije u pripremnim utakmicama (neriješeno 1-1 protiv Malija i poraz 1-2 od Ukrajine) doveli su do ovakve odluke Saveza. “Komunikacija i povjerenje u odnosu s igračima su postali poljuljani”, dodao je Tashima.

Njegov nasljednik 63-godišnji Akira Nishino, trenutačni tehnički direktor JFA, bivši je veznjak japanske reprezentacije. Do sada je vodio više klubova J-League, među kojima je Gamba Osaka s kojim je osvojio naslov prvaka, a bio je i izbornik olimpijske reprezentacije u Atlanti 1996.

Japan je na SP u Rusiji u skupini H s Kolumbijom, Senegalom i Poljskom. Prvu utakmicu igra protiv Kolumbije 19. lipnja.

N.H.

foto: fah