auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / /VIDEO/ Honda izradila najbržu kosilicu na svijetu

/VIDEO/ Honda izradila najbržu kosilicu na svijetu

Još 2014. godine, Honda je osigurala najapsurdniji rekord za najbržu kosilicu na svijetu, sa svojim 187 km/h brzim “Mean Mowerom”.

Vjerovali ili ne, sljedeće godine su neki Norvežani odlučili spojiti svoju kosilicu na 405 KS jak V-8 motor, te su oduzeli Hondin rekord, doguravši do brzine od 215 km/h.

No, nekoliko godina poslije, Honda je odlučna u namjeri da povrati titulu najbrže kosilice, te su ovaj tjedan najavili da je Mean Mower prošao kroz veliki “tuning” u obliku novog, jačeg motora, piše vozim.hr.

Prvotni Mean Mower je koristio 996 V-twin iz Hondina VTR 1000F Firestorma, koji je proizvodio 110 KS i 97,6 Nm okretnog momenta.

No s novim motorom, izvučenim iz Hondina CBR1000RR Fireblade motocikla, Mean Mower Mark 2 će imati 189 KS i visokih 13.000 okretaja u minuti, uz 143 Nm okretnog momenta. Barem tako tvrde iz Honde.

Sva dodatna snaga bit će dovoljna da “kosilici” omogući da dosegne maksimalnu brzinu za koju je Honda objavila tek da će biti više od trenutačno rekordne – 215 km/h, no nisu željeli odati nikakve druge detalje.

Honda je obećala da će uskoro objaviti informacije o novom pokušaju obaranja rekorda.

Inače, uz kosilice, postoji mnoštvo ljudi i kompanija koje se bore za brzinske rekorde, a koji se ne tiču uobičajenih automobila. Tako je u ovo vrijeme prošle godine rekord za najbrži automobil iz “lunaparka” oborio po mjeri izgrađeni autić koji je u prosjeku vozio brzinom od 161 km/h.

A 76 km/h brzi Cedar Rocket je rekorder za najbržu – kladu, koja je se ranije ove godine našla na prodaji, te je prodana za 350.000 dolara. Nevjerojatno, zar ne?

novo.hr

foto: scr.yt