Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Hrvatska doputovala u ruski hotelski kompleks “Šumska rapsodija”

Hrvatska doputovala u ruski hotelski kompleks “Šumska rapsodija”

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u hotelski kompleks “Šumska rapsodija”, u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, koji će biti dom ‘vatrenih’ za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji.

Resort sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

U samom resortu nalazi se i sportski kamp – teniski i košarkaški tereni, a na samom jezeru i lijepa pješčana plaža. Riječ je i o jednom od najskupljih mjesta u samoj regiji.

“Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike – svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat”, kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometaši će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Stadion je u potpunosti preuređen, ima i reflektore, a domaćini navode kako je siguran, pa će svim “nepozvanim gostima” biti onemogućena bilo kakva špijunaža tijekom treninga.

Do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirat će još pet puta.

“Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat ćemo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju,” dodao je izbornik.

Vatreni će predvečernjim satima održali otvoreni trening u Roščinu.

Hrvatska reprezentacija će na World Cupu u Rusiji igrati u skupini D protiv Nigerije (16. lipnja, Kalinjingrad), Argentine (21. lipnja, Nižnji Novgorod), te Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).

N.H.

foto: fah