gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Od 21.-24. rujna promocija hrvatskih vina u Beču

Od 21.-24. rujna promocija hrvatskih vina u Beču

U Beču će se od 21. do 24. rujna održati promocija hrvatskih vina, tijekom koje će se na bečkom trgu Am Hof predstaviti 12 hrvatskih vinarija, najavili su u utorak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK). 

HGK, u cilju internacionalizacije poslovanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica” organizira  promociju hrvatskih vina u Beču, navodi se u priopćenju.

Svoja vina i hranu će promovirati Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak – Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

Napominju i kako preko svog Udruženja vinara nastoje kroz promocije i prodaju pokušati doći do novih tržišta i novih kupaca.

Ovakve akcije pod nazivom “Vina Croatia – vina mosaica” radit će se i na drugim tržištima odakle dolaze turisti u Hrvatsku.

Projekt “Vina Croatia – vina mosaica” okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.

T.R./h

foto: shutterstock

Tagovi: ,