Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Ivica Skelin više nije izbornike košarkaške reprezentacije

Ivica Skelin više nije izbornike košarkaške reprezentacije

Ivica Skelin više nije izbornik muške seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, a odluka o njegovom razrješenju donijeta je na 19. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koja je u četvrtak održana u Zagrebu.

“Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja”, stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivica Skelin preuzeo je reprezentaciju nakon odlaska Aleksandra Petrovića, pod čijim vodstvom su naši košarkaši doživjeli poraz od Rusije u osmini finala posljednjeg EuroBasketa. U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu, nad Nizozemskom u Zadru (82-78), nakon što je prethodno poražena na gostovanju u Nizozemskoj (61-68), od Italije u Zagrebu (64-80) i od Rumunjske u Zadru (56-58), čime je u pitanje dovoden plasman reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug.

Ime Skelinova nasljednika na klupi još nije objavljeno, a o njemu će odlučiti članovi Upravnog odbora na prijedlog Stručnog savjeta kojim predsjeda Dino Rađa.

Osim razrješenja izbornika seniorkse muške reprezentacije, članovi UO HKS-a u srijedu su odlučivali o imenovanjima izbornika ženskih reprezentacija mlađih dobnih kategorija. Linda Antić Borak vodit će mladu reprezentaciju (do 20 godina), Dean Nemec zadužen je za juniorsku reprezentaciju (do 18 godina), a Marija Kovač Mijač će trenirati kadetkinje (do 16 godina).

Nekadašnji izbornik seniorske ženske reprezentacije Stipe Bralić, pod čijim su vodstvom naše košarkašice izborile nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i osvojile peto mjesto na EuroBasketu 2011, imenovan je članom Stručnog savjeta za žensku košarku.

Članovi Upravnog odbora potvrdili su učlanjenje Ženskog košarkaškog kluba “Škabrnja” u Hrvatski košarkaški savez.

N.H.

foto: scr.arhiva