Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Iz ‘političkog’ KBC-a Rebro odgovaraju zašto nisu produljili ugovor dr. Paladinu

Iz ‘političkog’ KBC-a Rebro odgovaraju zašto nisu produljili ugovor dr. Paladinu

Nakon što je u utorak njegova supruga Zrinka Paladino objavila kako neurokirurg Josip Paladino neće više raditi u zagrebačkom KBC-u, sada su se priopćenjem oglasili iz bolnice Rebro.

Priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

“Prof. dr. sc. Josip Paladino stekao je uvjete za starosnu mirovinu 30. rujna 2015. godine. Tada je KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu produžio puni kumulativni radni odnos profesoru Paladinu za godinu dana.

Godine 2016. KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta ponovno je produžio profesoru Josipu Paladinu puni kumulativni radni odnos na još godinu dana. Nakon isteka tog ugovora Katedra za kirurgiju Medicinskog fakulteta ne daje suglasnost za ponovno produženje kumulativnog radnog odnosa prof. dr. sc. Josipu Paladinu te profesor Paladino s navršenih 67 godina života odlazi u zasluženu mirovinu.

Nakon toga ravnatelj KBC-a Zagreb sklapa s umirovljenikom profesorom Paladinom ugovor o radu na 4 sata uz mirovinu. Taj ugovor na šest mjeseci je istekao i KBC Zagreb je temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju odlučio ne produljivati taj ugovor.

Iznimno cijenimo i zahvalni smo što je vrhunski stručnjak poput profesora Paladina svoj talent, profesionalne vještine i znanje stavljao na raspolaganje hrvatskim pacijentima kroz čitav svoj radni vijek.

Profesor Paladino je odgojio i iza sebe u KBC-u Zagreb ostavio generaciju sjajnih neurokirurga, željnih pune stručne afirmacije koji primjenjuju ljudske i profesionalne standarde koje jednim dijelom baštine i od profesora Josipa Paladina”, stoji u priopćenju koje je KBC Rebro objavilo na svojoj web stranici.

novo.hr

foto: scr.arhiva