novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Iz pritvora pušteno 160 radnika zaposlenih na gradilištu nove zračne luke Istanbula

Iz pritvora pušteno 160 radnika zaposlenih na gradilištu nove zračne luke Istanbula

Sto šezdeset radnika zaposlenih na gradilištu nove istanbulske zračne luke oslobođeno je nakon što su privedeni tijekom prosvjeda na kojem su tražili bolje radne uvjete, doznaje se u nedjelju od nekoliko sindikata.

“Gotovo 600 naših prijatelja je uhićeno, a 160 je u subotu navečer oslobođeno“, rekao je Oezgur Karabulut, čelnik sindikata građevinskih radnika Dev Yapi-is.

“O onima koji su ostali u pritvoru ni mi, ni odvjetnici nemamo informacije”, rekao je na konferenciji za novinare koju su prenijele društvene mreže.

Prema Dev Yapi-isu, 534 radnika i 4 sindikalnih predstavnika je uhićeno rano u subotu, nakon što su dan ranije prosvjedovali protiv loših radnih uvjeta.

Karabulut je rekao da su u nedjelju nastavljeni radovi na novoj zračnoj luci, iako su brojni radnici odbili doći na gradilište.

Oko 35.000 osoba, od kojih 3000 inženjera i članova administrativnog osoblja radi na gradilištu te zračne luke, jednog od brojnih divovskih projekata koje je pokrenuo predsjednik Recep Tayip Erdogan.

Još neimenovan novi, treći aerodrom u najvećem turskom gradu, trebao bi se otvoriti 29. listopada. Vlada tvrdi da će to biti najveća zračna luka na svijetu.

P.T./hina

foto: arabianbusiness