Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / Josip Čačija je slavodobitnik 303. Sinjske alke

Josip Čačija je slavodobitnik 303. Sinjske alke

Ovogodišnji slavodobitnik 303. Sinjske alke je 34-godišnji Josip Čačija koji je u tri utrke izborio osam punata.

Čačija je u prvoj utrci upisao dva punta, a u drugoj i trećoj po tri tako da je ovogodišnja Alka pobjednika dobila bez pripetavanja, uzbudljive završnice natjecanja izjednačenih alkara.

Slavodobitniku 303. Sinjske alke, koji dolazi iz redova Hrvatske ratne mornarice čestitali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov, ističući da ta pobjeda ima poseban značaj upravo na 23. obljetnicu operacije Oluja, veličanstvene operacije i krune pobjeda u Domovinskom ratu.

“Hrvatska vojska dala je još jednog pobjednika i čast je trijumfirati na ovoj manifestaciji koja spaja tradiciju i podsjeća na višestoljetno junaštvo hrvatskih alkara”, rekao je Krstičević.

Desetniku Čačiji čestitali su i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov te zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, istaknuvši kako su ponosni što je ime hrvatskog vojnika upisano u povijest Sinjske alke.

Josip Čačija pripadnik je Hrvatske ratne mornarice, odnosno Bojne obalnog motrenja i obavješćivanja, a više puta sudjelovao je i u natjecanjima za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga i u drugim sportskim natjecanjima Oružanih snaga, priopćila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Ovogodišnji slavodobitnik član je Viteškog alkarskog društva Sinj od 2005., a na Sinjskoj alci debitirao je 2005., dok je 2010. prvi put bio kopljanik.

N.H.

foto: scr.hrt