Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Josipa Rimac na čelu skupine za izradu Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Josipa Rimac na čelu skupine za izradu Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Danas je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin objavio na Facebooku kako je državna tajnica Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina, imenovana čelnicom radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa unatoč tome što je protiv nje pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

‘Danas je održana sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije, ali neću pisati o tome, već o nečemu što sam saznao zbog te sjednice.

Naime, zbog te sam sjednice saznao da je Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, na čelu radne skupine za izmjene ili izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Da, ona ista Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, poznata po aferi oko kupnje stana na račun države.

Da, ona ista Josipa Rimac koja je kažnjena jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu. Da, ona ista Josipa Rimac protiv koje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Pa je li to normalno?!?’, napisao je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na Facebooku.

  • Status Peđe Grbina

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je prošle godine odluku o pokretanju postupka protiv bivše kninske gradonačelnice i HDZ-ove zastupnice u Hrvatskom saboru Josipe Rimac zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

novo.hr

foto: arhivanh

 

 

Tagovi: