Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ ‘Jura’ novi trener Dinama iako ga je Mamić nekad izvrijeđao na pressici

/VIDEO/ ‘Jura’ novi trener Dinama iako ga je Mamić nekad izvrijeđao na pressici

Nakon ostavke Marija Cvitanovića, na klupu Dinama zasjest će Nikola Jurčević. Novi trener Modrih bit će predstavljen u utorak.

Uprava GNK Dinamo postigla je dogovor s gospodinom Nikolom Jurčevićem koji će preuzeti funkciju glavnog trenera prve momčadi. Službeno predstavljanje novog trenera modrog kluba bit će u utorak, 13. ožujka, u 13.30 sati, objavio je zagrebački klub na svojim službenim stranicama.

Nikola Jurčević svoju je nogometnu karijeru započeo u Dinamu kao 18-godišnjak, a bio je i nogometni reprezentativac Hrvatske, od 1990. do 1996. Ulogu trenera modrog kluba obnašao je već ranije u trenerskoj karijeri, od lipnja 2003. do kolovoza 2004., a u tom je periodu s Modrima osvojio Hrvatski kup i Superkup, ali je ostao bez naslova prvaka.

Njegova posljednja uloga bila je ona pomoćnog trenera Slavenu Biliću u engleskom premijerligašu West Ham Unitedu. Jurčević je bio i u stručnom stožeru nogometne reprezentacije Hrvatske u periodu od 2006. do 2012., također s Bilićem. a nastavio je surađivati s njim i u Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu te West Ham Unitedu.

Na klupi Dinama Jurčević je naslijedio Marija Cvitanovića koji je u subotu podnio ostavku nakon domaćeg poraza od Lokomotive (1:4), što je bio treći poraz Modrih u zadnje četiri prvenstvene utakmice.

Izgleda da je popularni Jura brzo zaboravio ‘lijep’ govor alfe i omege Dinama:

novo.hr

foto: fah