novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Kinezi u Srbiji grade Industrijski park prijateljstva u vrijednosti dvije milijarde eura

Kinezi u Srbiji grade Industrijski park prijateljstva u vrijednosti dvije milijarde eura

Ministar financija Siniša Mali potpisao je sa kineskom kompanijom CRBC u Pekingu sporazum o izgradnji Industrijskog parka prijateljstva u Borči.

Industrijski park će Srbiji doneti ukupnu investiciju u visini od dvije milijarde eura, objavila je agencija Tanjug, a prenosi b92.

Mali je, u izjavi Tanjugu, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da je riječ o još jednom velikom ugovoru za Srbiju.

U idućih par godina nići će ogroman industrijski park na 320 hektara. Park koji treba privući više od 1.000 kineskih kompanija. To će, kada smo računali sa CRBC, kompanijom koja će investirati u park, otvoriti skoro 10.000 novih radnih mjesta. Bit će to najveći kineski industrijski park u Europi. Bit će upravo u Srbiji, Beogradu, kako bi sve kompanije koje dolaze iz Kine u Evropu privukli da dođu kod nas“, objasnio je on.

Mali je kazao da će CRBC investirati oko 220 milijuna eura u Industrijski park prijateljstva, a, ako se uzmu u obzir sve kompanije koje će doći, ukupna investicija iznosit će oko dvije milijarde eura.

novo.hr

foto: scr.yt