Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / KinoKino Festival: Dječji filmski junaci u borbi za bolji svijet od 14. do 18. veljače

KinoKino Festival: Dječji filmski junaci u borbi za bolji svijet od 14. do 18. veljače

Filmove koji će biti prikazani na ovogodišnjem KinoKino Festivalu povezuju njihovi junaci, djeca istraživači koji se bore za pravdu i bolji svijet oko sebe, rekla je za Selma Mehadžić, direktorica tog međunarodnog festivala filmova za djecu, čije će se treće izdanje održati od 14. do 18. veljače u zagrebačkom kinu Europa.

U glavnom i popratnim programima Festival donosi tridesetak filmova, među kojima će se uz novija ostvarenja koja se natječu za nagrade prikazati i neki od filmskih klasika.

“Izgleda kao da se u svim filmovima s djecom koje prikazujemo ove godine glavni junaci uvijek nađu u situacijama koje se čine bezizlaznima, a oni svojm znatiželjom i zapitkivanjem pokušavaju utjerati pravdu i napraviti svoj i tuđe živote boljima”, napomenula je Mehadžić.

Kaže kako se kod odabira uvijek brinu da su teme kvalitetno obrađene, no i ove su godine uspjeli napraviti dobru selekciju. “Kada tražimo filmove za djecu često nailazimo i na one koji su vrlo banalni, previše karikiraju neku tešku temu, pa na kraju ne dobijemo dobar i poučan film”, ustvrdila je.

“Oni koje smo odabrali završavaju optimistično i imaju lijepu poruku, neki su ozbiljniji, a neki veseliji, što ne znači da ne govore o ozbiljnoj temi, jer se i teške teme s dobrom pričom mogu obraditi kroz humor”, dodala je.

P.B./h

foto: Kino Europa