novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Kod Ikee otvoren “Designer Outlet Croatia” vrijedan 33 milijuna eura

Kod Ikee otvoren “Designer Outlet Croatia” vrijedan 33 milijuna eura

Jedan od najvećih trgovačkih outlet centara u regiji “Designer Outlet Croatia” svečano je otvoren u četvrtak pored zagrebačke robne kuće Ikea u Rugvici, a investitori tvrtke Ikea Centres i švicarsko-njemački Mutschler Outlet Holding u taj su centar do sada investirali 33 milijuna eura.

Ukupna investicija u Designer Outlet Croatia planirana je od 88 milijuna eura i to u dvije faze od kojih prva s iznosom od 33 milijuna eura sada završena, a druga se planira u idućih nekoliko godina.

Trenutno se taj outlet proteže na 15 tisuća četvornih metara, uz mogućnost širenja, a sve je uređeno kao mali grad s arhitekturom inspiriranom hrvatskim regijama (Istra, Dalmacija, Slavonija, Zagorje). Ukupno su zaposlili oko 400 ljudi, a u 55 trgovina se predstavlja više od 100 modnih, sportskih, lifestyle i drugih brendova, koji se kupcima, kao i u svakom ‘outlet’ centru nude po povoljnijim cijenama.

Među brendovima u centru se tako mogu naći Adidas, Champion, Joop!, Gant, Hugo Boss, Emporio Armani i Armani Exchange, Guess, Michael Kors, Ugg, Tosca Blu, Mass Shoes, Guliver, Benetton, Tom Tailor i drugi te neki domaći brendovi, Hippy Garden, Xenia Design i drugi.

Osim trgovina tu je i bogata ugostiteljska ponuda na 500 metara četvornih, kao i mala tržnica s uglavnom proizvodima lokalnih proizvođača, kao rezultat suradnje s Općinom Rugvica, na čijem se području nalazi centar.

Outletom će upravljati europski upravitelj outletima ROS Retaila Outlet Shopping, koji već surađuju na projektu istih investitora u Designer Outletu Algarve u Portugalu otvorenom prošle godine.

Na konferenciji za medije uoči samog otvorenja predstavnici investitora  direktor tvrtke Designer Outlet Croatia Branko Mihajlov i ROS Retaila Thomas Reichenauer naglasili su da otvaranje centra nije bio lak posao, ali da vjeruju u njegov uspjeh. Mihajlov je dodao, da će u idućim godinama centar proširiti za još 10 tisuća metara četvornih, kao da i planiraju i dodatne sadržaje.

Direktor kompanije Ikea SEE Vladislav Lalić poručio je pak, da se nada kako će i Outlet centar poslovati jednako uspješno kao i robna kuća Ikea za koju je ocijenio da posluje i iznad očekivanja.

novo.hr

foto: novo.hr