Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Končaru odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Apartmana Medena

Končaru odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Apartmana Medena

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrilo je u petak tvrtki Kermas energija, koja je u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, objavljivanje ponude za preuzimanje Apartmana Medena, a cijena koju će u njoj ponuditi je 100 kuna po dionici.

Za Kermas energiju obveza objave ponude za preuzimanje nastala je 5. prosinca prošle godine kada je od Kapitalnog fonda, fonda u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na javnoj dražbi kupilo 527.560 dionica odnosno 68,93 posto dionica Apartmana Medena.

Kako je prije toga tvrtka Kermas energija imala u svom vlasništvu 1.107 dionica, tako nakon dražbe u prosincu ima ukupno 528.667 dionica, odnosno 69,07 posto dionica Apartmana Medena.

Cijena koju će u ponudi za preuzimanje ponuditi Končareva tvrtka je 100 kuna po dionici, što odgovara najvišoj cijeni po kojoj je Kermas energija stjecala dionice u razdoblju od jedne godine.

Kermas energija je po cijeni od 100 kuna po dionici kupila dionice Apartmana Medena na javnoj dražbi početkom prosinca prošle godine te je tada 68,93 posto dionica platila gotovo 52,76 milijuna kuna.

S obzirom da se ponuda za preuzimanje odnosi na preostalih 236.707 dionica ili 30,93 posto dionica Apartmana Medena, Kermas energija za sve te dionice treba 23,67 milijuna kuna.

Uvidom u potvrdu depozitara, Središnje klirinškog depozitarnog društva (SKDD) utvrđeno je da je ponuditelj sredstva potrebna za plaćanje dionica i materijalnih troškova pohrane dionica osigurao uplatom na transakcijski račun SKDD-a, napominje se u obrazloženju Hanfina rješenja. 

Inače, tvrtka Kermas energija u svom vlasništvu ima i Hotele Medena.

Apartmani Medena su do 1993. godine poslovali u sklopu jedinstvene hotelsko-turističke tvrtke Medena, kada su pretvorbom i kasnijom privatizacijom postali jedna od tada nastale četiri tvrtke, a od 1995. posluju kao samostalno dioničko društvo.

Apartmani Medena u Segetu Donjem udaljeni su sedam kilometara od Trogira, a raspolažu s 260 apartmana čija je službena kategorizacija tri zvijezdice.

N.H.

foto: scr.arhiva