Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/zdravlje i ljepota / Liječnici prosvjedovali pred Vladom

Liječnici prosvjedovali pred Vladom

Liječnici koncesionari koji su od jučer u bijelom štrajku, danas prosvjeduju pred Vladom, javlja N1. Nakon prosvjeda primit će ih resorni ministar – Milan Kujundžić.

Nezadovoljni su što će 25 posto liječnika i dalje ostati pri domovima zdravlja. Oni neće moći samostalno sklapati ugovore s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO), a zbog takvog odnosa najavili su i ustavne tužbe. 
“Ako se ovakav zakon donese za pet godina nećemo imati primarnu zdravstvenu zaštitu jer će za pet godina ovi koji sad rade otići u penziju, a neće im imati tko naslijediti”, rekla je prosvjednica Vikica Krolo

“Mi ne želimo otići, nas se tjera, ne daju nam raditi. Vrijeđaju nas i omalovažaju na svakom koraku. Na vrat ste nam stavili starce, koji plaču za svojom djecom. Narod se uvjerava da smo mi plemstvo, a mi smo svedeni na razinu prosjaka koji mole koricu kruga za siromašne”, rekla je jedna od prosvjednica.

Tijekom prosvjeda liječnika, razgovarali smo s ministrvom zdravstva, Milanom Kujundžićem.

”Sa svima treba razgovarati i uvažiti konstruktivne prijedloge. Razgovarat ćemo s prosvjednicima i čuti njihove prijedloge”, kazao je Kujundžić. “Predložit ću prosvjednicima da izaberu od 5 do 7 predstavnika s kojima ću danas obaviti razgovor”, rekao je ministar.

HUBOL je javno pozvao svoje članove, ali i sve liječnike u Hrvatskoj, da se pridruže prosvjedu i jedinstveno nastave zajedničku borbu za opstanak zdravstvenog sustava.

Kujundžić – nema nikakvog štrajka

Ministar zdravlja Milan Kujundžić uoči sjednice Vlade rekao je – Nema nikakvog štraka, još manje bijeloga. To je poetsko ime. Dodaje da prema Ustavu nama treba i javno i privatno zdravstvo, domovi zdravlja, te zadržati liječnike u Hrvatskoj.

Upitan za komentar današnjeg prosvjeda, resorni ministar poručuje: “Moraju malo prosvjedovati, to je dobro. Oni traže više, normalno je tražiti više”.

novo.hr

foto: scr.N1