Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Lošinj prema utjecajnom portalu među 11 preporučenih svjetskih destinacija za 2018.

Lošinj prema utjecajnom portalu među 11 preporučenih svjetskih destinacija za 2018.

Otok Lošinj ove godine očekuje nastavak pozitivnih turističkih trendova s bar jedan posto više noćenja nego u odličnoj 2017. godini, a još boljim rezultatima mogla bi pridonijeti i najnovija preporuka za posjet Lošinju specijaliziranog američkog portala Food, Wine&Travel Magazine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Mali Lošinj.

Taj je američki portal Lošinj uvrstio na visoko drugo mjesto među ukupno 11 najboljih destinacija za putovanja u ovoj godini, ističu iz Turističke zajednice. 

Prvi na toj listi, ispred Lošinja, je japanski Tokyo, a iza su Abruzzo u Italiji, Fredericton u Kanadi, francuski Boredaux, talijanski Capri, Sri Lanka, jezero Constance u Njemačkoj, mađarski glavni grad Budimpešta, Jordan i Solomonski Otoci.

Ta su odredišta kao najbolja za putovanja u svijetu ove godine izabrali američki blogeri i putopisci, a za otok Lošinj su naglasili da je to hrvatski otok vitalnosti, koji ostaje u sjećanju zbog prekrasne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog zraka. Također hvale ljepote uvale Čikat, ponudu hotela i vrhunske spa programe, ali i jedinstveni Muzej Apoksiomena, koji oduševljava, kao i otočku restoransku ponudu te susjedne otoke Ilovik i Cres s poznatom plažom Lubenice.

“Veseli nas ovakva i sve slične objave u inozemnim medijima s kojima dobro surađujemo, što će, uz naše aktivnosti, vjerujemo pridonijeti dobroj turističkoj 2018. godini, koju smo aktivno počeli novom promotivnom kampanjom s vizualima i novim sloganom ‘1 Visit is worth 1000 pictures’, a kroz godinu u promociji ćemo se fokusirati i na kulturnu, zdravstvenu i ponudu aktivnog odmora”, poručuju iz malološinjske Turističke zajednice.

Iznose pritom i završne podatke o fizičkom turističkom prometu za prošlu godinu, u kojoj su s 307,3 tisuće turista i nešto više od 2,33 milijuna noćenja zabilježili poraste od 7 i 6 posto u odnosu na 2016., a čime se Mali Lošinj iznova svrstao među top 10 odredišta u Hrvatskoj odnosno na šesto mjesto po ostvarenom ukupnom turističkom prometu u 2017.

“Većinu ili 86,3 posto noćenja prošle godine ostvarili su kod nas strani turisti, a domaći 13,7 posto. Gotovo 70 posto stranih turista došlo nam je s četiri najvažnija emitivna tržišta – Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. Njih slijede Česi, Poljaci, Nizozemci, Mađari te gosti iz Švicarske i Slovačke. Najveći broj od ukupnih noćenja ili 35,3 posto ostvaren je u kampovima, potom 19,2 posto u hotelima, a 18 posto u objektima u domaćinstvima”, otkrivaju iz Turističke zajednice.

Velika očekivanja od natjecanja Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup u travnju

Najavljuju za ovu godinu i rad na master planu razvoja ‘bike’ turizma otoka Lošinja s ciljem razvoja cikloturizma i stvaranja ‘bike friendly’ destinacije, a nastaviti će i aktivnosti sa svim dionicima turističke ponude na povećanju kvalitete usluge kroz provođenje integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji, čiji je cilj okupiti i povezati sve najbolje u destinaciji.

Otok Lošinj ove će godine biti i domaćin brojnih sportskih događanja, od kojih izdvajaju ekstremno svjetsko biciklističko natjecanje ili spust Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj, koji će se održati od 19. do 22. travnja i u sklopu kojeg će se 300-njak natjecatelja iz cijelog svijeta spuštati 1,8 kilometara dugim lošinjskim stazama i vidikovcima.

“Na tom natjecanju očekujemo oko 10 tisuća posjetitelja, ali i više od milijun gledatelja, s obzirom na Red Bull Media House, odnosno 19 televizijskih kuća kojima će biti omogućen prijenos uživo u čak  99 zemalja svijeta”, naglašavaju.

T.R./h

foto: FaH

Tagovi: