Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Lošinjska Jadranka grupa povećala ulaganja u plaće i edukaciju zaposlenika

Lošinjska Jadranka grupa povećala ulaganja u plaće i edukaciju zaposlenika

Lošinjska Jadranka grupa izvijestila je u ponedjeljak kako je povećala ulaganja za plaće i edukaciju zaposlenika za predstojeću sezonu, i to za osam posto.

“Jadranka grupa nakon uspješne sezone ulaže u plaće i zaposlenike te traži pojačanja za predstojeću sezonu. Tako je za plaće i ostala ulaganja u stalne i sezonske zaposlenike odvojeno osam posto više sredstava nego u 2018. Jadranka grupa višemilijunske iznose ulaže i u dodatnu edukaciju svojih zaposlenika na svim razinama”, navodi se u priopćenju.

Program edukacije u Jadranka grupi obuhvaća in-house radionice, teoretska predavanja i praktične treninge, a iz te lošinjske turističko-hotelijerske tvrtke ističu pritom gastro akademiju, koja zaposlenike usmjerava na usavršavanje vještina potrebnih za visoku uslugu na razini pet zvjezdica, kao i mogućnosti specijaliziranih programa u vanjskim institucijama za visoko specijalizirana zanimanja, poput conciergea, sommeliera, barmena ili batlera.

“Smatramo kako je povećanje plaća logičan korak u razvoju poslovanja grupe i odnosa sa zaposlenicima koji su ključni faktor za uspješno poslovanje”, izjavio je predsjednik Uprave Jadranka grupe Sanjin Šolić.

Ističe kako hotelijerstvu i kamping djelatnosti kontinuirano povećavaju osnovicu iz godine u godinu, a ove su godine i u trgovačkoj djelatnosti povećali osnovne plaće za zanimanja u maloprodaji, veleprodaji i proizvodnji hrane.

Govoreći o povećanju plaća i poboljšanju uvjeta za zaposlenike, Šolić je istaknuo kako je jedan od prioriteta Jadranka grupe osigurati čim bolje uvjete za smještaj sezonskih zaposlenika. Upravo s tim ciljem pristupilo se uređenju kapaciteta na razini 4 zvjezdice, koji će zaposlenicima pružiti adekvatan smještaj, naglašavaju iz Jadranke.

Ističu i kako svojim sezoncima po završetku sezone nude status stalnog sezonca, čime im je zajamčeno radno mjesto i za iduću godinu te prava stalnih zaposlenika – božićnica, uskrsnica i dar djeci.

Jadranka zapošljava oko 700 stalnih djelatnika, dok za vrijeme turističke sezone ukupan broj zaposlenih iznosi oko 1.600 djelatnika raspoređenih u sve tvrtke-kćeri.

K.A./hina

foto: losinj-hotels