Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Među 13 ubijenih u kalifornijskom baru i policijski časnik

Među 13 ubijenih u kalifornijskom baru i policijski časnik

Najmanje 13 osoba je ubijeno, među kojima i policijski časnik, u baru u Thousand Oaksu u Kaliforniji kada je na studentsku večer upao naoružani napadač, javljaju američki mediji i BBC.

Zamjenik šerifa okruga Ventura, Ron Helus, bio je među prvim časnicima koji su došli u bar na dojavu o pucnjavi. I on je nastrijeljen i kasnije je preminuo u bolnici.

Mrtav je i osumnjičeni napadač. Riječ je o 29-godišnjem Ianu Longu koji se majčinim automobilom dovezao do kluba. Motiv napada još nije poznat. Preživjeli u šoku.

Policija je priopćila da je najmanje 13 osoba ozlijeđeno, a više njih je ozlijeđeno.

Pucnjava je počela u 23,20 sati po lokalnom vremenu u srijedu, oko 65 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, navodi policija.

Navodno je u vrijeme napada u Borderline Bar and Grillu bilo najmanje 200 ljudi.

Kako je došlo do pucnjave?

Studentska večer country glazbe bila je u tijeku kada je osumnjičeni odjeven u crno, po izjavama očevidaca, ušao u bar i zapucao.

U izvješćima se navodi da je osumnjičeni možda koristio dimne bombe i najmanje jedan komad oružja koje su očevici opisali kao poluautomatsku pušku.

Muškarac koji je ozlijeđen u pucnjavi rekao je za lokalnu televizijsku postaju: “Pali smo na pod, čuli smo puno vriskova. Moja prijateljica je DJ i prekinula je glazbu, bio je kaos.”

Drugi očevidac iz bara, Teylor Whittler, kazao je: “Bio sam na plesnom podiju i čuo sam pucnjeve pa sam pogledao iza i odjednom su svi vikali ‘lezi dolje’!”

Ljudi su navodno bježali iz bara tako da su stolicama razbili prozore kako bi mogli izaći van, dok su se drugi sakrili u zahodima.

Što je rekla policija?

Šerif okruga Ventura, Geoff Dean, opisao je poprište pucnjave “užasavajućim” i rekao je da je “krvi bilo posvuda”.

Prema njegovim riječima, samo tri minute nakon prve dojave o pucnjavi u bar su došli policijski časnici.

Zamjenik šerifa Helus, koji je bio policajac 29 godina i namjeravao je otići u mirovinu iduće godine, pokušao je ući u bar kada je nastrijeljen. Preminuo je u bolnici od zadobivenih ozljeda.

Policija vjeruje da je osumnjičeni počinio samoubojstvo, iako ta informacija nije potvrđena.

novo.hr

foto: twitter