gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Mljekari od đurđevačke Nature Milk potražuju nekoliko milijuna kuna

Mljekari od đurđevačke Nature Milk potražuju nekoliko milijuna kuna

Proizvođači mlijeka iz Đurđevca i Bjelovara prosvjeduju u Đurđevcu jer im je tvrtka Natura Milk, koja je u predstečaju, ostala dužna nekoliko milijuna kuna za isporučeno mlijeko. Ističu da ni pod kojim uvjetima neće odustati od svojih potraživanja. Vlasnika tvrtke optužuju za poslovne makinacije jer tvrtka i dalje posluje s nekoliko kooperanata kojima redovito plaća.

Tridesetak je oštećenih kooperanata Nature Milk. Mlijeko koje su isporučili u listopadu, studenom i prosincu prošle godine do danas im nije plaćeno. Ovaj je dug neke gotovo uništio. Većina je Naturinih kooperanata pronašla druge otkupljivače. Ipak, od teškom mukom zarađenog novca, neće odustati. Do sad nisu uspjeli postići dogovor s vlasnikom Miloradom Grbićem. Čekat će do ponedjeljka, poručuju. Potom će na Trgovačkom sudu pokrenuti stečaj.

Čak 900 tisuća kuna potražuje proizvođač mlijeka iz Patkovca Mladen Šolčić. Ivan Čolik potražuje oko 300.000 kuna. Svatko nastoji da ne odustane od novca, ali ako se danas nešto ne dogovorimo, mi smo spremni njega otjerati u stečaj, kazao je Ivan Čolik, proizvođač mlijeka. Ono što se upravo zbiva, sramota je za državu, kaže Mladen Šolčić za Hrt. On i dalje funkcionira, a nas je bacio na koljena, žali se.

novo.hr

foto: scr