Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Mrak Taritaš kritizirala predsjedničine demografske mjere

Mrak Taritaš kritizirala predsjedničine demografske mjere

Čelnica stranke GLAS na Twitteru je sarkastično komentirala predsjedničine demografske mjere, a svoje stav o demografskim mjerama Grabar Kitarović dao je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Istina je da ljudi odlaze iz Hrvatske zbog klijentelizma, neefikasnog pravosuđa, korupcije i podjela u društvu, ali ne znam kako rješenju tih problema pomaže činjenica da se Predsjednica RH druži s likovima poput Zdravka Mamića, Velimira Bujanca, Željke Markić i sl.”, poručila je Anka Mrak-Taritaš.

Jedina demografska mjera je dobro plaćen posao, sve ostalo je prodavanje magle, poručio je pak predsjednik SDP-a u intervuu Hrvatskom radiju. “Cilj nam je zaustaviti iseljavanje. Zato je SDP dosad predložio konkretan plan za mlade i zaustavljanje iseljavanja kroz besplatne udžbenike, besplatne vrtiće, povećanje dječjeg doplatka, sufinanciranje najma stana mladim obiteljima i oslobađanja doprinosa kod zapošljavanja mladih do 35 godina starosti. Predložili smo to prije godinu dana. Žao mi je što to vladajući nisu prihvatili, a nisu stavili niti na dnevni red”, rekao je Bernardić.

novo.hr

foto: scr.arhivaN1