Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Na Lošinju prvi IQM certifikati integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji

Na Lošinju prvi IQM certifikati integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji

Lošinj je s ciljem povećanja kvalitete destinacije i turističke ponude pokrenuo projekt integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji (IQM), u sklopu kojeg su ovog tjedna dodijeljeni prvi certifikati tog tipa u Hrvatskoj, izvijestili su iz malološinjske Turističke zajednice.

Projekt “IQM Destination Lošinj” prošle su godine započeli Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji sa Gradom Malim Lošinjom i tvrtkom Interligo, a cilj je bio povezati subjekte u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu i najkvalitetnije sadržaje, čime se podiže ukupna razina zadovoljstva gostiju.

Svi sudionici projekta morali su ispuniti postavljane standarde – od hotela, restorana do privatnog smještaja, turističkih agencija, kampova, prodavaonica, suvenirnica i wellnessa, a održane su i posebne edukacije.

Nakon toga je potpisano 75 sporazuma te je u travnju uslijedio “audit” koji je uključivao obilazak 35 iznajmljivača, pri čemu je pažnja usmjerena na opremljenost smještajnih jedinica, ljubaznost domaćina i komunikaciju s gostima.

U projekt su uključene i četiri turističke agencije, od kojih je jedna online.

Gosti će u Malom i Velom Lošinju, Nerezinama i Susku moći odabrati i IQM hotel, dok je u gastronomsku ponudu uključeno 15 ugostiteljskih objekata.

Na raspolaganju im je i i šest kampova u IQM projektu, a uključeno je i nekoliko wellness centara, kozmetičkih salona, lokalnih prodavaonica i suvenirnica, koje nude otočne proizvode i originalne lošinjske suvenire.

“IQM projekt smo počeli zbog stvaranje bolje prepoznatljivosti Lošinja kao kvalitetne destinacije, ali i kako bismo najbolje u sustavu ponude umrežili u krug izvrsnosti. S obzirom na velik odaziv sudionika, Lošinj se može pohvaliti izdvojenom visoko kvalitetnom turističkom ponudom, što pridonosi kvaliteti cijele destinacije”, rekao je direktor malološinjske Turističke zajednice Dalibor Cvitković.

K.A./H

foto: fah