novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Na ovoj lokaciji ministarstvo branitelja najavilo gradnju 1.000 stanova za branitelje

Na ovoj lokaciji ministarstvo branitelja najavilo gradnju 1.000 stanova za branitelje

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dodado je kako je trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena informacija o planiranju gradnje novog naselja.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić u utorak su u Splitu najavili plan o izgradnji braniteljskog naselja na području Korešnice između Splita i Solina u kojem bi, po Vukićevim riječima, bilo oko 500 stanova namijenjenih hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

“Planiramo na Korešnici skupa s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom i u suradnji sa APN-om (Agencijom za pravni promet i upravljanje nekretninama) izgraditi oko 1.000 stanova od kojih bi oko 500 bilo namijenjeno za stradalnike Domovinskog rata,” rekao je Vukić na današnjoj svečanosti u Splitu dodijele 21 rješenja potpore za stambena zbrinjavnja hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata s područja splitsko-dalmatinske županije.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja doado je kako je trima ministarstvima – zdravstva, unutarnjih poslova i znanosti i obrazovanja poslova proslijeđena  informacija o planiranju gradnje novog naselja na području Korešnice te se očekuje od njih da i oni iznesu svoje želje i potrebe za stanovima u tom naselju.

“Riječ je  o vrlo bitnom i na razini države jednom od najvećih programa,” ocijenio Vukić zamisao o gradnji naselja na području Korešnice.

Splitski gradonačelnik Krstulović-Opara istaknuo je da će vrlo skoro biti obznanjene pojedinosti plana izgradnje braniteljskog naselja na području Korešnice.

“Riječ je o zemljištu koje je vlasništvo Hrvatskih šuma a mi ovom projektu pristupamo ozbiljno te ga namjeravamo realizirati u sklopu izmjena Generalnog urbanističkog plana”, izjavio je novinarima Krstulović – Opara.

T.R./h

foto: arhiva/h