Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / Na Ultra Europa festival stigli partijaneri iz cijelog svijeta

Na Ultra Europa festival stigli partijaneri iz cijelog svijeta

Pred nekoliko tisuća gledatelja iz gotovo svih krajeva svijeta na šest pozornica stadiona Poljud u Splitu jučer je započeo najveći elektronski Ultra Europe festival, na kojem nastupaju Jamie Jone, Joseph Capriati, Paco Osuna, Eats Everything, Charlotte de witte, Dense & Pika, Edy C i Shipe.

U masi partijanera mnogo je zastava Velike Britanije, Australije, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Španjolske, SAD- a, Austrije i Slovenije, no i ostalih država svijeta. U prvim satima festivala niti jedna hitna služba nije zabilježila nikakav ozbiljniji izgred tek je ekipa Hitne medicinske pomoći jednog partijanera, koji je ozlijedio nogu na staklenu bocu, nakon ukazane liječničke pomoći prebacila u bolnicu.

Na Ultru su stigli i franjevci iz Zagreba, koji su partijanerima dijelili vodu. Na Poljudu se nalaze i djelatnici Nastavnog zavoda i Udruge Hepatos koji provode testiranje na Hepatitis C. Kod svih testiranih, a samo do 22 sata ih je bilo više od 20, nalazi su bili uredni.

Oko stadiona i na njemu raspoređene su gradske službe, od komunalaca preko policije, pa sve do hitnih službi, a na prilaznim cestama stadionu kao i u njemu ne nedostaje kemijskih toaleta. Prije ulaska na stadion prolazi se detaljna provjera posjetitelja.

Organizatori očekuju da će Ultra, koja nakon nedjelje “seli” na okolne otoke, okupiti oko 150 tisuća partijanera iz 120 zemalja svijeta. Prema programu, u subotu bi mnogobrojnu publiku trebali zabavljati Carl Cox, Marco Carola, Jon Rundell, Tommy Declerque te Pero Fullhouse. Nedjelja je rezervirana za The Martinez brothers, Loco Dice, Craig Richards, Seth Troxler, Nic Fanciulli i specijalni gost, potom Elio Riso, Nilo R., DJ Jock i Marul.

Ultra Europe Festival nastavlja se u ponedjeljak regatom na Zlatnom ratu u Bolu na Braču, potom u utorak odlazi u Hotel Amforu na Hvaru a u srijedu u Carpe Diem beach clubu. Sve završava u viškom Fort Georgeu.

  • Partijaneri iz cijelog svijeta uživaju u elektronskoj glazbi

N.H.

foto: fah

Tagovi: